Gastouderopvang de Nachtegaaltjes

Gastouderopvang de Nachtegaaltjes is gevestigd in de kindvriendelijke wijk 't Zand. Wij wonen in een standaard rijtjeshuis in een rustige straat. Achter ons huis hebben wij een grote tuin die geheel afgesloten is met een schutting en een deur zodat de kindjes hier veilig kunnen spelen. In de tuin kunnen de kindjes spelen met het speelhuisje en in de buitenkeuken. Er zijn diverse loopfietsjes, driewielers en ander speelmateriaal aanwezig. In de zomer met warm weer kan er ook een klein zwembadje neergezet worden, onze watertafel of onze sproeioctopus.

Binnen spelen de kindjes voornamelijk in de woonkamer. Voor elke leeftijd is er wel speelgoed aanwezig. Variƫrend van duplo tot poppen, maar ook toettoet auto's en diverse leesboekjes. Speelgoed wordt regelmatig gewisseld om de kinderen te blijven prikkelen. Ook zijn er diverse ontdek en speelhoekjes aanwezig die regelmatig veranderd worden. Zo wordt de fantasie van de kinderen steeds opnieuw geprikkeld.

Zowel het trapgat, de gang als de keuken zijn afgesloten met een traphekje. Op de eerste etage is een slaapkamer ingericht voor de opvang. Hier staat een duobedje die gespecialiseerd is voor de kinderopvang. Daarnaast maak ik bij meerdere kindjes gebruik van inklapbare bedjes.

In deze slaapkamer hangt ook een beeldcamera op, zodat ik met de babyfoon ook kan zien wat er gebeurd als een kindje huilt.

Wanneer er baby's in de opvang aanwezig zijn kan ik een inklapbare box neerzetten waar ze veilig in kunnen verblijven. Deze box kan ik ook buiten gebruiken. Voor de allerkleinste kan ik hier zelfs een extra verhoging in aanbrengen.

Verder is er een Tweepersoonswagen en vierpersoonswandelwagen aanwezig waar we geregeld mee op pad gaan.

In de opvang is ook een vluchtplan aanwezig en twee EHBO koffers. Een op de benedenverdieping en een op de bovenverdieping. Door het huis heen hangen diverse rook- en koolmonoxide melders op.