Gastoude​​ropvang d​e Nachtega​altjes​

Gastouderopvang de Nachtegaaltjes is een kleinschalige kinderopvang die gevestigd is in de kindvriendelijke wijk 't zand / breewijk. De opvang vindt plaats in een gewoon rijtjeshuis, gelegen in een rustige straat.

Er is plaats voor max. 4 kindjes per dag. Ik heb voor dit kleine aantal gekozen, omdat ik dan genoeg aandacht kan besteden aan ieder kind.

Ik werk met een vaste dagstructuur, rekening houdend met het ritme en de ontwikkeling van het kind. In mijn opvang werk ik ontwikkelingsgericht en met verschillende thema's. De activiteiten pas ik daar op aan. We doen regelmatig knutselen, we leren verschillende liedjes en bewegen op muziek. Ook lezen we vaak voor uit een boekje of zijn we gewoon lekker aan het spelen. Ook zijn er diverse speelhoekjes die regelmatig veranderd worden. Zo wordt de fantasie van het kind steeds weer opnieuw geprikkeld.

Met mooi weer gaan we er op uit. Het zij een heerlijke wandeling maken in het park. Ik heb een grote achtertuin waar de kindjes heerlijk kunnen spelen in het houten speelhuisje, met het buitenkeukentje of heerlijk spelen met het andere buitenspeelgoed. De tuin is geheel omheind met een schutting en een poort die op slot kan. Zo kunnen de kinderen veilig achter spelen.

Ook hebben we een moestuin in de buurt waar we met de opvang kindjes ook groenten en fruit kunnen kweken.


Wanneer er baby's in de opvang aanwezig zijn kan ik een inklapbare box neerzetten waar ze veilig in kunnen verblijven. Deze box kan ik ook buiten gebruiken. Voor de allerkleinste kan ik hier zelfs een extra verhoging in aanbrengen.


Zowel het trapgat, de gang als de keuken zijn afgesloten met een traphekje. Op de eerste etage is een slaapkamer ingericht voor de opvang. Hier staat een duobedje die gespecialiseerd is voor de kinderopvang. Daarnaast maak ik bij meerdere kindjes gebruik van inklapbare bedjes.

In deze slaapkamer hangt ook een beeldcamera op, zodat ik met de babyfoon ook kan zien wat er gebeurd als een kindje huilt.


Verder is er een Tweepersoonswagen en vierpersoonswandelwagen aanwezig waar we geregeld mee op pad gaan.


In de opvang is ook een vluchtplan aanwezig en twee EHBO koffers. Een op de benedenverdieping en een op de bovenverdieping. Door het huis heen hangen diverse rook- en koolmonoxide melders op.